YouTube’da Reklamlardan Para Kazanmak

YouTube’da Reklamlardan Para Kazanmak

YouTube’da Reklamlardan Para Kazanmak

 

İşte orada, telefonunuz yan çevrilmiş ve kulaklıklarınız takılı halde yatakta oturuyorsunuz, en sevdiğiniz sanatçıların kanallarından birini, bir makyaj eğitimini, bir "nasıl yapılır" videosunu veya doyamayacağınız birçok şaka kanalından birini izliyorsunuz. İlk başta, muhtemelen bu kişilerin içeriklerini ücretsiz yüklediğini düşünüyorsunuz.Tabii ki, ilk günlerinde bu şekilde başlamamış olabilirler, ancak size YouTube'un en çok izlenen kanallarından bazılarının nasıl para kazandığını anlatmak için buradayız. Peki, YouTuber'lar tam olarak ne kadar kazanıyor? Size anlatacağımız şey bu.

Bazı YouTuber'lar milyonlarca dolar kazanıyor, bazıları ise kazanamıyor. Bu YouTube'da ne kadar para kazandığınız, yaratıcılığınız, içeriğiniz, demografi, SEO, hedef kitle, sektörler vb. gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak, yapabileceklerinizin bir sınırı yoktur. Ancak YouTube'un kendi ödeme yapısı ve politikaları olduğunu unutmamalısınız. Örneğin, platform, kanalınızdaki 1.000 görüntüleme başına 3 ila 5 ABD Doları arasında ödeme yapar. Bu, kanalınız ne kadar çok izlenirse, maaş çekinin o kadar büyük olduğu anlamına gelir.

Reklamlar

Youtube para kazanma  ana (veya en kolay) yollarından biri, videolarınızda reklam yayınlamaktır. Araştırmalara göre, belirli bir sayıda görüntüleme elde ettiğinizde, hesabınızı bir Google AdSense hesabına bağlayarak videolarınızdan para kazanmaya başlayabilirsiniz. Hak kazanmak için artık (Ocak 2018 itibariyle) son 12 ayda 4.000 saat izlenmeye ve YouTube İş Ortağı Programı'na katılmak için 1.000 aboneye ihtiyacınız olduğu bildiriliyor (bu, size reklam ve dolayısıyla kanalınızdan para kazandıracak). 

Yine de, reklamverenin YouTube'a ne kadar ödediğine bağlı olarak değişse de, büyük olasılıkla her 1.000 görüntüleme için yalnızca 1 ile 2 ABD Doları arasında kazanacaksınız. 

Ancak, videolarınızda, videonuzdan para kazanmaya hak kazanmanızı engelleyecek telif hakkıyla korunan materyalleri kullanmaya dikkat edin. 

Bir YouTuber'ın bir reklam için ödeme alabilmesi için, video izleyicisinin Reklam Engelleme özelliğini kapatmış olması (yani videolardaki tüm reklamları görecekleri anlamına gelir) ve aksi takdirde atlayabilecekleri videoları en az 30 saniye izlemesi gerekir. Veya YouTuber Mah-Dry-Bread'e göre , izleyici banner reklamlar gibi daha küçük reklamlar görürse bu işe yarar . Bu reklamları izleyen izleyiciden elde edilen para, YouTube ve kanalınız arasında bölünür.

Sponsorlar ve Fırsatlar

Genellikle geniş bir kitleye sahip büyük YouTube kanallarına sunulur (yalnızca olmasa da), Youtube para kazanma yollarından biri de ürünlerinizi videolarınızda tanıtmanız veya bunlardan bahsetmeniz için size ödeme yapacak şirketlerle sponsorlu anlaşmalar yapmaktır. Bu şekilde, şirketin anlaşma için size ödeyeceği toplu nakit tutarı, şirketin bağlantısına yapılan tıklamalar veya görüntüleme bazında para kazanabilirsiniz. 

Ancak, kanunen videonuzun sponsorlu olduğunu açıklama kutusunda belirtmeniz gerektiğinden, videonun niteliğini açıkladığınızdan emin olun. Yine de sponsorlu anlaşmalar, normal reklamlardan çok daha fazla para kazandırabilir.

Güvenilir YouTube Aboneleri Satın Almak

Dikkate alınması gereken şey, YouTube'un algoritmasıdır. Kanalınızı takip etmek için bir sürü bot veya organik takipçi hesap satın alarak, içerikleriniz için etkileşim sağlayabilirsiniz. Bunun için smm panel gibi güvenilir sağlayıcılar üzerinden gerçek ve organik Youtube takipçileri satın almak doğru ve kalıcı bir çözüm olacaktır.

YouTube'a Video Yüklemek Ne Kadar Sürer?

Genellikle, YouTube'a bir dosya yüklemek yalnızca birkaç dakika, hatta birkaç saat sürebilir. Bir videoyu yüklemek için gereken süre, dosyanın boyutu ve türü, internet hızları, çözünürlük, yükleme trafiği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bir videonun türü ve formatı, boyutunu belirler.

YouTube'da Abonelerinizi Nasıl Görebilirsiniz?

Kanalınızın abonelerinin tam listesini görmek istiyorsanız, bir mobil uygulamada bulunmayan bir tarayıcı aracılığıyla YouTube'un masaüstü sürümünü kullanmanız gerekir.

Bu konuda nasıl gidileceği:

• Hesabınıza giriş yapın ve profil fotoğrafına tıklayın
• "Kanalınız" seçeneğini tıklayın
• Kullanıcı adınızın altında kanalınızın abone sayısını göreceksiniz.

Bir mobil cihaz kullanıyorsanız şu adımları izleyin:

• Giriş yapın ve profil fotoğrafına tıklayın
• “Kanalınız” düğmesine tıklayın
• Aboneler, kullanıcı adınızın altında görüntülenir

100 Milyon Plays Nedir?

YouTube'da 100 milyon abone işaretine ulaşırsanız, 100 milyon oynat düğmesi (Kırmızı Elmas Oynat Düğmesi) olarak bilinen bu özel ödülü alırsınız. Aslında YouTube bu ödülle şimdiye kadar sadece dört kanalı ödüllendirdi.

YouTube'dan Para Kazanma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

YouTube'da Ne zaman Para Kazanmaya Başlarsınız?

İş Ortağı Programına kabul edilir edilmez YouTube hesabınızdan para kazanabilirsiniz. Bundan önce, içerik oluşturuculara iyi içerik üretmeleri için ödeme yapan markaların sponsorluklarını deneyebilirsiniz. Bir e-ticaret mağazası işletiyorsanız, öğelerinizi platform üzerinden tanıtarak hesap oluşturduğunuz gün YouTube'da para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ürünlerinizi sergileyeceğinizi ve kanalınız üzerinden bağlantılar bırakacağınızı önceden duyurduğunuzdan emin olun.


YouTube'da Para Kazanmak İçin Kaç Aboneye İhtiyacınız Var?

Kanalınızdan para kazanmanıza ve reklamlardan gelir elde etmenize olanak tanıyan YouTube İş Ortağı Programı'na başvurmak için 1000 aboneye ihtiyacınız var. Eğer yeteri kadar aboneniz yoksa smm panel gibi güvenilir sağlayıcılar üzerinden gerçek ve organik Youtube aboneleri satın almak işinizi kolaylaştıracaktır.

1000 Türk Lirası Kazanmak İçin Kaç YouTube Görüntülemesine İhtiyacım Var?

Youtube para kazanma yöntemlerini birkaç faktör belirler. Video yaratıcıları, video içi ve banner reklamlara tıklama başına ödeme alır. Böylece 10.000 görüntüleme alabilir ve 100 $ kazanabilirsiniz. Bu, reklamların hedef kitlenizle ne kadar alakalı olduğuna ve reklamları tıklayıp tıklamadıklarına bağlıdır. Smm panel gibi güvenilir sağlayıcılar üzerinden Youtube görüntüleme satın alarak engellenmeden süreci hızlandırabilirsiniz.


1 Milyon YouTube Görüntülemesi Ne Kadar Para Kazandırıyor?

Business Insider tarafından toplanan kazanç verilerine göre, 1 milyon YouTube görüntülemesine sahip bir video yaratıcısı, 3.400 ila 40.000 dolar arasında kazanabilmekte.





ucuz smm panel, smm panel, türkiyenin en uygun smm paneli, organik takipçi, beğeni paketleri, takipçi satın al, beğeni satın al, izlenme satın al, yorum, yorum beğeni satın al, instagram paneli, opmedya, smm panel sağlayıcı

E-posta Adresimiz

exmedya@yandex.com